| 2019. szeptember. 7. | 2 perc olvasás

III. Sportolj Sopron! – Bemutatkoztak a sportegyesületek

Szombaton tartották a III. Sportolj Sopron! elnevezésű sportágválasztó rendezvényt. Az eseményt azért hívta életre az Önkormányzat, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkedvesebb mozgásformát.

A rossz idő ellenére is sokan kilátogattak a III. Sportolj Sopron!-ra, ahol városunk 80 sportegyesületéből 33 mutatkozott be a Novomatic Arénában. A látogatók kipróbálhatták a különböző küzdősportokat, a BMX-et, hokizhattak, de a tánc, a kosárlabda és a foci világába is belekóstolhattak. 


fotó: Griechisch Tamás

Az esemény megnyitóján részt vett Dr. Simon István, alpolgármester, Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, és Csiszár Szabolcs, városi sportfelügyelő, valamint Kósa István, a Soproni Szabadidősport Szövetség elnöke is, aki arra bíztatott mindenkit, hogy minél több jelenlévő sportágat próbáljon ki, hiszen így könnyebb egy olyan tevékenységet választani, amit később szívesen űz a gyermek, vagy épp a felnőtt.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok köszöntőjében elmondta: Sopron Nemzeti Sportváros, és erre városunk nagyon büszke. Hozzátette: a sport egy olyan eszköz, ami az életre nevel. Megtanít küzdeni, tisztességesen versenyezni, győzni, veszíteni és arra is, hogy hogyan kezdjük újra, ha elsőre elbuktunk. Mindezt úgy, hogy közben kiváló közösséget teremt.


fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs, városi sportfelügyelő köszöntőjében kiemelte: ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, elengedhetetlen, hogy mozogjunk, sportoljunk, és fontos, hogy ez olyan sportág legyen, amit szeretünk. Ezen a napon lehetőség nyílt arra, hogy olyan sportágakat találjanak a soproniak, ami számukra szerethető. 


fotó: Griechisch Tamás

A III. Sportolj Sopron! sportágválasztón Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, Tóth Éva és Filep Márk önkormányzati képviselők, valamint Csiszár Szabolcs, városi sportfelügyelő ajándékkal is készült a jelenlévőknek. Mindenki, aki a Novomatic Arénában volt, egy kisméretű hátizsákkal gazdagodott.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek