| 2018. március. 25. | 1 perc olvasás

III. Szent Patrik-napi jótékonysági futás (képgaléria)

Harmadik alkalommal szervezte meg a Paddy Sportegyesület a Szent Patrik napi jótékonysági futást Sopronban, amely ezúttal sem a versenyről szólt, hanem a családias hangulatról és a jótékonyságról.

Kincse Szabolcs és Dunaveczky András szervezők, egy 2015-ben Írországban töltött Szent Patrik ünnep után határozták el, hogy valamilyen módon a leghűségesebb városba is elhozzák az esemény illetve a hozzá kapcsoldó rendezvények hírét. Miután maguk is aktív és lelkes sportrajongók, így kézenfekvő volt számukra, hogy mindezt egy családi futóverseny keretein belül honosítják meg Sopronban.

Az elhatározást a tettek követték, így 2016-ban első alkalommal szervezték meg a sporteseményt és mindehhez kapcsoltak egy jótékonysági akciót is, amely első alkalommal egy beteg gyermeket nevelő családnak segített, a második esztendőben a nevezési bevétel pedig a Soproni Erzsébet Kórház Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály alapítványának egy új, speciális gyermek EKG készülék beszerzéséhez  járult hozzá. Az idei esztendőben is természetesen a jótékonyság jegyében került megrendezésre a sportesemény, amelynek bevételét ezúttal két sérült gyermeket nevelő családnak ajánlottak fel a sportbarátok. 

A jótékonysági futás - amihez egyébként egy túra is kapcsolódótt - idén is nagy siker volt, hiszen jó fogadtatás, sok résztvevő és remek hangulat kísérte a vasárnapi rendezvényt, ahol elsősorban a részvétel illetve helyezéstől függetlenül a táv teljesítése volt mindenki számára a cél. 

Természetesen a szervezők semmit nem bíztak a véletlenre, és alaposan ügyeltek a részletekre is, hiszen a közös bemelegítést követően, a rendőrség valamint a polgárőrség által biztosított útvonalon futhattak a résztvevők, akiket a támogatóknak köszönhetően frissítővel és harapnivalóval valamint emlékéremmel is vártak a befutónál.

 

Kattintson az első képre és megnyílik a képgalériánk! 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek