Íjászpályával gazdagodott az Alpokalja Sportegyesület

  2020. október 3. - www.sopronmedia.hu

Egy országos szinten is egyedülállóan magas színvonalú íjászpályát alakított ki a 2019-ben alapított Alpokalja Íjász Sportegyesület Jánostelepen. Az ünnepélyes pályaavatót nyílt nappal egybekötve szombaton délelőtt verőfényes napsütésben tartották meg az egyesület tagjai.

- Gratulálunk Sopron új sportegyesületének, hogy ilyen szép íjászpályát sikerült kialakítaniuk ezen a csodálatos helyen – emelte ki megnyitójában dr. Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida-Tómalom Jánostelep Településrészi Önkormányzata elnöke. - Tudjuk azt, hogy Sopron igazi polgárváros, nemzeti sportváros, és arról híres, hogy nagyon erős a civil háló, amelyben rengeteg alkotó energia rejlik. Erre jó példa a mai pályaavató is, hiszen az egyesület egy igazi, példamutató tettet hajtott végre azzal, hogy összefogásnak köszönhetően létrehozták ezt a szemet gyönyörködtető pályát. Az íjászat a nemzeti kulturális örökségünk része. Sok sikert kívánunk az Alpokalja Íjász Sportegyesületnek!-mondta dr. Simon István.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepélyes megnyitón Balogh Csaba, az egyesület elnöke is köszöntötte a nagyszámú érdeklődőt:

- Egyesületünk 2019-ben alakult azzal a céllal, hogy a soproni és a környéken lakó, az íjászathoz vonzódó fiataloknak, felnőtteknek nyújtson lehetőséget arra, hogy ideális terepen szakmai segítséggel űzhessék ezt a szép sportot – emelte ki beszédében. - A sportágban elismert szakági edzők biztosítják a töretlen fejlődést az egyesület minden tagjának, legyen az akár egy hobbi szint, vagy éppen versenyzői státusz. Aktívan szeretnénk részt venni a Magyar Íjász Szövetség által életre hívott Iskola Programban, ahol a közreműködő iskolákkal közösen ismertetjük meg a tanulókat a sportággal. Sikerült az idei évben közös erővel létrehozni egy az országban is egyedülállóan magas színvonalú íjászpályát, mely rendkívül nagy segítséget nyújt a versenyzőink felkészülésében, illetve nagy lehetőséget biztosít a Nyugat-Dunántúli Régió utánpótlásának felkészítésében is. A fiatal egyesület tagjai között több nemzetközi és országos sikerekkel büszkélkedő íjászversenyző is megtalálható, de számos tag egyszerűen csak azért jár el a tágas szabadtéri íjászpályára, mert élvezi a természet csendjét, az íjászat megnyugtató, kikapcsoló hatását és remek közösséget.

Az első lövést az új pályán dr. Simon István alpolgármester végezte el, ezzel hivatalosan is megnyitva a létesítményt. Az avatón részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is. A megnyitó után igazi örömlövészet kezdődött a pályán: sok gyermek és felnőtt kóstolhatott bele az íjászat szépségébe.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...