| 2016. december. 12. | 1 perc olvasás

Illegális hulladéklerakók felszámolása 2016-ban

Az idei évben ismét Sopron MJV Önkormányzatának megrendelésére felszámolásra került közel 200 m3 illegálisan elhelyezett hulladéklerakó Sopron város külterületéről.

A Brandmajor és harkai-plató környékén, a Somfalvi út és a Táncsicsmajor, a Nyugatimajor, Tómalom és Jánostelep környékén, Balf külterületein, és a Balfot és Fertőrákost összekötő új kerékpárút mentén számoltak fel a Sopron Holding munkatársai illegális szemétlerakóhelyeket. 

A szemét nagy része az összetétele alapján valószínűleg építési vállalkozóktól származik, amiben megfigyelhető az Ausztriából származó is, de a terület tisztítás során találkoztak  zsákokban kidobott házi szeméttel, zöldhulladékkal, bútorokkal és autógumikkal is a cég munkatársai. Ezen hulladékfajták nagy része egyébként ingyenesen leadható lett volna az STKH által üzemeltetett Harkai-dombi, vagy a Pozsonyi úti zöldudvarokban.

A lakosság szíves segítségét is kéri a vállalat abban, hogy amennyiben olyan autót látnak, amiből rakják ki a szemetet, úgy a rendszámtáblát feljegyezve telefonon értesítse őket vagy írjon az alábbi email címre. 

99/514-671 vagy [email protected]

A Sopron Holding Zrt. köszöni a lakosság együttműködését!

Legnépszerűbb cikkek