| 2023. február. 2. | 1 perc olvasás

Illegális migránsokat fogtak el Nagycenken

Nagycenk közigazgatási területén, az M85-ös számú főúton 2023. február 1-jén 11 óra 15 perckor az osztrák-magyar súlyponti akció keretében a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy török férfit és annak szintén török állampolgárságú utasát, akik egy német honosságú gépkocsival 14, magát török állampolgárnak valló illegális migráns személyt szállítottak.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. február 1-jén a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 197 határsértőt tartóztattak fel, és 142 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, tiltott határátlépés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép; illusztráció/ forrás; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek