| 2016. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Ilyen volt Fertődön a Denevérek éjszakája / videó

Minden, amit tudni szerettél volna a denevérekről, itt kiderült.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága az Eszterháza Központtal együttműködésben 2016.08.27-én rendezte meg a Nemzetközi denevér éjszaka / BatNight 2016 elnevezésű programot. A különlegesnek ígérkező este a fertődi Esterházy-kastélyban volt, ami a köszöntő után egy diavetítéssel egybekötött előadással kezdődőtt. 

Kugler Péter területfelügyelő ( Fertő-Hanság NPI ) által rengeteg érdekes információval gazdagodhattak a résztvevők, ahol természetesen a különleges emlősőkhöz köthető legendák is szóba kerültek. A közvetlen és jóhangulatú előadás alatt a legkisebbre is gondoltak a szervezők, nekik denevéres kifestőkkel kedveskedtek és a bátrabbak denevéres "tetoválással" is gazdagodhattak.

Az előadást követő terepi sétán az érdeklődők megismerkedhettek közelebbről is a denevérek rejtett életmódjával, különleges világával és megtapasztalhatták a modern akusztikai denevér-felismerés módszereit is.

A különleges éjszakai emlősökről, kutatásukról és a denevérhálózás rejtelmeiről további érdekes információkkal szolgált a kastély parkjában található Lés-erdőben Mészáros József denevérkutató, aki a gyakorlatban is bemutatta a hálózás rejtelmeit. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

video: LLZS&MICHI Production 

Legnépszerűbb cikkek