| 2018. december. 7. | 1 perc olvasás

InBody - 3 millió forintos készüléket adományoztak

Az eszközt a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség ajánlotta fel a kórháznak. A készülék egy testösszetétel analizáló eszköz, amellyel megállapítható a szervezet zsír-, izom- és víztömegének mennyisége.

Az eszköz hasonlít egy mérleghez, azonban annál sokkal nagyobb haszna van: nemcsak a testsúlyt, hanem a test összetételét mutatja meg. - Egy hagyományos mérleggel simán csak a testsúlyunkat tudjuk lemérni, az InBody készülékkel viszont a test összetételét tudjuk megnézni- ismertette a gépet Nagy Krisztina, vezető dietetikus. - Megnézhetjük, hogy a testben mennyi a zsírtömeg, mennyi az izomtömeg és mennyi víz van. Biztos már volt ilyen élménye valakinek, hogy életmódváltásra készült,de tömegre nem csökkent, de mégis be tudja gombolni a régi ingét, fel tudja venni a régi nadrágot. Ott előfordulhat egy olyan eset, hogy a testnek az összetétele változik. Ezt tudjuk számszerűen mérni ezzel a géppel - tette hozzá a szakember. 

A mérleget a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség nyerte el egy pályázaton. Kósa István elnök a készülék pénteki átadóján elmondta: örömmel adományozták az InBody készüléket a Soproni Gyógyközpontnak, hogy a gép funkcióit szakszerűen kihasználják. Az eszköz mintegy 3 millió forintba került, és a Soproni Gyógyközpont 3 évig használhatja

 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek