| 2016. április. 19. | 1 perc olvasás

India nagykövete járt Sopronban

India magyarországi nagykövete, Őexc. Rahul Chhabra és felesége az egyetemi Indiai Nap apropóján a soproni városházára is ellátogatott.

Udvariassági, bemutatkozó látogatást tett városunkban Őexc. Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete, akit Dr. Fodor Tamás polgármester fogadott a városházán.

Az eseményen a vendégek megtekintették a Dísztermet, ahol általános tájékoztatást kaptak az ott látható jelképekről.

A polgármesteri irodában folytatott megbeszélés elején Dr. Fodor Tamás ismertette a város történetének a kiemelten fontos eseményeit, mérföldköveit. Szóba került a szabad királyi város cím elnyerése, az 1921-es népszavazás és az 1989. évi Páneurópai Piknik is, külön rámutatva a civil kezdeményezések jelentőségére a folyamat elindításában.

Őexc. Rahul Chhabra indiai nagykövet - aki egyébként korábban családi látogatás keretében már járt Sopronban - megköszönte a szívélyes fogadtatást. Kiemelte: 2016. június 17. és 19. között Magyarországon számos történelmi városban rendezik meg a nagyszabású India Fesztivált, amelyhez örülne, ha Sopron is csatlakozna.

Ma a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán Indiai Napot tartanak, ahol a magyarországi indiai vállalatok bemutatkozója mellett az érdeklődők betekintést nyerhetnek az indiai kultúra, zene és gasztronómia jellegzetességeibe is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek