| 2021. április. 15. | 1 perc olvasás

Indul a legkisebbek jelenléti oktatása, de egyedi felmentések adhatók a bejárás alól

Április 19-én az óvodákban és az iskolák 1-4. osztályai visszatérnek a fizikai oktatásra. Május 10-ig még digitális oktatás marad az 5-8. évfolyamok számára. Aki nem szeretné bevinni gyermekét az iskolába, csak kérnie kell, hogy igazolt hiányzásként tekintsenek gyermeke távollétére – jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Több mint 155 ezer dolgozó beoltását végezték el a köznevelésben. A bölcsődék nyitva maradtak és jók a tapasztalatok, járványgócok nem alakultak ki. Az óvodások jelenleg vegyes csoportokban töltik a napjaikat. A cél, hogy minden óvodás visszakerüljön a saját csoportjába. 

- Az iskola alsó tagozatában sincs szaktanári rendszer, egy tanítóval, együtt töltik a gyerekek a napot, ez is csökkenti a kockázatokat - emelte ki a  köznevelési államtitkár.
A fertőzöttek aránya is kisebb volt az alsó tagozatban, mint a felsőben a zárás előtt. A gimnáziumi fertőzöttek aránya pedig jóval nagyobb volt. Ez is magyarázza az 5. évfolyamtól felfelé a digitális oktatás megtartását, azon kívül, hogy egyre hatékonyabb is az egyre nagyobb gyermekeknél.

Aki nem szeretné bevinni gyermekét az iskolába, csak kérnie kell, hogy igazolt hiányzásként tekintsenek gyermeke távollétére.
Aki a tanév során 250 óránál többet hiányzik és nem osztályozható, az még mindig tehet osztályozó vizsgát.

Azok a tanárok, akik jelenléti órákat tartanak, nem kell hogy digitális órákat is tartsanak.

Legnépszerűbb cikkek