| 2019. szeptember. 2. | 2 perc olvasás

Indul a Remény évada

Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjével kezdődik a Remény évada a Soproni Petőfi Színházban. A 2091/2020-as szezonban több műfajt láthat majd a közönség, és olyan klasszikusok kerülnek majd színpadra, mint a Padlás, a Valahol Európában, vagy a közönségsiker Zenta 1697.

A Soproni Petőfi Színház 2012 óta tart tematikus évadokat, bizonyos témák, kérdések és gondolatok köré kapcsolva. A 2019/2020-as szezon a Remény évada lett. Összeállításakor az motiválta a teátrum szakembereit, hogy 2020 szeptemberében hazánk ad majd otthont az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, és erre a találkozóra figyel a világ, valamint a Páneurópai Piknik 30. évfordulója adta az ihletet. Ebben a szezonban az európai keresztény kultúra szellemi örökségeivel, aktuális identitás kérdéseivel, kihívásaival foglalkoznak majd az egyes darabok – emelte ki Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron ügyvezetője. 


Pro Kultúra Sopron

A Remény évadában látható lesz Lehár Ferenc, A víg özvegy című nagyoperettje magyar nyelven – ez a darab már németül bemutatkozott a Barlangszínházban, és a német és osztrák közönség elismerő kritikákat fogalmazott meg. Sopronban is műsorra tűzik a Zenta, 1697 című rockoperát, de színpadra viszik Márai Sándor, A gyertyák csonkig égnek című művét is. Pataki András elmondta: a két évvel ezelőtt elindult Progress Sopron nemzetközi alternatív és amatőr színházi fesztivált idén szeptember 21. és 26. között rendezik meg. 


Pro Kultúra Sopron

Az eseményen részt vett Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke és Dr. Farkas Ciprián is. A városi tanácsnok köszöntőjében kiemelte: Sopronban mindig fontos volt a színház és a város büszke kulturális életére. Hozzátette: az elmúlt években a soproni színházban színvonalas előadásokat láthatott a közönség, de nemcsak itt, hanem a Barlangszínházban is. Köszönetet mondott azért, hogy a teátrum társulata házhoz viszi a kultúrát, például a verskommandóval a költészet napján. 

A Remény évadának első premierje októberben lesz: Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettjét állítja majd színpadra a társulat.


Pro Kultúra Sopron

Legnépszerűbb cikkek