Indul az utazás - hamarosan rajtol a labdarúgó-Európa-bajnokság

  2021. június 10. - www.sopronmedia.hu

Pénteken a Törökország – Olaszország találkozóval útjára indul a labda a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa – bajnokságon. A magyar válogatott az „F” jelű kvartettben kapott helyet. Az együttes kijutása is rendkívül rögösre sikeredett, de a csoportban sem lesz egyszerű dolga a Marco Rossi vezette nemzeti csapatnak: Portugália, Franciaország, és Németország legjobbjaival kell megküzdeni a továbbjutásért.

„Indul az utazás csak erre vártál...” mondja a népszerű dal, és bizonyos, hogy nagy szenzáció volt, amikor a magyar nemzeti csapat 2016-ban 44 év szünet után játszhatott újra Európa-bajnokságon. Akkor elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő a gárda a csoportkörben, hiszen minden előzetes várakozást felülmúlva, csoportelsőként jutott tovább a nemzeti tizenegy. A megálljt akkor a belgák elleni mérkőzés jelentette a nyolcaddöntőben. 

Az „utazás” azonban idén folytatódik, hiszen pótselejtező útján ugyan, de ismét kvalifikálta magát a nemzeti csapat. A koronavírus okozta járvány miatt egy éves halasztásra kényszerült a nemzetközi verseny, de 2021-ben (idehaza bizonyosan), akár teltház előtt léphetnek pályára hazánk legjobbjai.

Gólöröm közben

Gólöröm közben

forrás: mlsz.hu

Sajnos azonban nem a legerősebb kerettel vágunk neki a kontinensviadalnak. Két, a csapat fazonját meghatározó játékos, Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt is kidőlt a sorból. Előbbi makacs szeméremcsont-gyulladása miatt december óta nem szerepelt tétmérkőzésen, és az EB-re sem gyógyult meg. A DAC 25 éves kiválósága pedig március 31-én, az Andorra ellen 4–1-re megnyert idegenbeli világbajnoki selejtezőn sérült meg: az oldalsó térdszalagján kívül a keresztszalagja is megsérült.

Szoboszlai lemarad az EB-ről

Szoboszlai lemarad az EB-ről

forrás: mlsz.hu

A keret fennmaradó része azonban egészséges és éhes a sikerre. A válogatott az elmúlt napokban két barátságos meccsel hangolt. Ciprus ellen 1-0-ra diadalmaskodott a csapat, míg Írország legjobbjai ellen 0-0-ás döntetlen született.

Válogatottunk igazi „halálcsoportba” került, ahol a kontinens szinte legjobbjai kerültek a Szalaiék mellé. Az EB-címvédő portugálok mellett a 2010-es évek meghatározó együttese, a németek, valamint a VB legutóbbi győztese, a francia gárda ellen is összecsapnak a magyarok.

A csapat vezére: Szalai Ádám

A csapat vezére: Szalai Ádám

forrás: mlsz.hu

A himnuszunk először június 15-én, kedden csendül fel. 18 órától a portugálok ellen kezdünk. Ezután 19-én, szombaton a franciákkal vívunk csatát, majd a csoportkört 23-án szerdán zárjuk a németek ellen.

A kontinenstorna pénteken, a Törökország – Olaszország találkozóval rajtol este kilenc órakor.

a 12. játékos

a 12. játékos

forrás: mlsz.hu

Kérem, várjon... Kérem, várjon...