| 2019. szeptember. 26. | 1 perc olvasás

Információs nap – Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség bor- és gasztronómiai fejlesztése című pályázat

Információs napot tartottak a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségbe tartozó bor – és gasztronómiai területen tevékenykedő vállalkozások számára. Az ágazat térségi fejlesztésére létrehozott pályázati lehetőség részleteit ismerhették meg a borászok, illetve éttermek, vendéglátóhelyek vezetői. A fejlesztési források koordinálását a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. végzi. A támogatás célja, hogy a térségi bor és gasztronómiai turizmus magasabb szintre kerüljön, a pályázati forrás egyúttal lehetőséget biztosít az ágazat szereplőinek összefogására.

Az információs napon Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta, hogy reményei szerint mindenki megtalálja azt a fejlesztési lehetőséget, amellyel növelheti vállalkozása versenyképességét.


fotó: Griechisch Tamás

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese beszédében kiemelte, hogy az ország turisztikai fejlesztéseiben a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség fontos szerepet kap. Ezen belül pedig a bor- és gasztronómia olyan húzó ágazat, amely ezt a térséget magasabb szintre tudja emelni.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntőjében kitért arra, hogy a bor – és gasztronómia olyan terület, amely rengeteg lehetőséget rejt, de ezekkel jól kell élni. Mint mondta: a mostani, térségbe érkező források jó alkalmat adnak a vállalkozásoknak, hogy fejlődjenek, ezáltal pedig az egész borvidék elfoglalhatná méltó helyét az országban.


fotó: Griechisch Tamás

Gajda Tibor turisztikai szakértő a pályázati kiírás részleteit ismertette a jelenlévő, több, mint 50 vállalkozás képviselőivel.

Az információs napon szerzett ismeretek fényében a bor – és gasztronómia területén működő térségi vállalkozások várhatóan a jövő héttől nyújthatják majd be fejlesztési igényeiket.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek