| 2019. február. 18. | 1 perc olvasás

Informatikus öregdiák-találkozó a Handlerban!

Hová alakult, fejlődött az iskola? Milyen érzések kerítik hatalmukba a visszatérő öregdiákot? Hogyan elevenedik meg a múlt? Ki mit vitt magával útravalóként? Mit tartogat a jövő?

Becsengetést követően ezek a kérdések foglalkoztatták leginkább a  2019. február 16-án (szombaton) az iskola aulájában, a néhány nappal korábbi szakmai verseny díszletei között összegyűlt egykori informatikus diákokat, osztályfőnökeiket és tanáraikat. Milyen apropóból? 16 éve  végzett az iskola első informatika szakos osztálya, ami azt jelenti,  hogy pontosan 20 éve kezdődött meg az informatika képzés az  intézményben, előrelátóan felkészülve a 21. század várható kihívásaira.

Izgatott készülődéssel és jelképes ajándékkal fogadták a szak jelenlegi diákjai a kedves visszalátogatókat. Jó volt évfolyamokon átívelően együtt látni a csapatot.

Az igazgató köszöntő szavai után a képzések változásáról, rendezvényekről, új módszerekről és eszközökről, eredményekről szóló tanári beszámolót őszinte érdeklődés és figyelem övezte. Folytatásként ma már sikeres diákok mutatták be pályájukat, osztották meg sikereiket, eredményeiket minden területen. Természetesen előkerült a zöld dobókocka, a kis piros kártyák és Piszkos Fred a kapitány is. Többek között ezek a relikviák színesítették annak a kiállításnak a polcait, tablóit, melyet az évforduló kapcsán állítottak össze a szervezők az elmúlt évtizedek számítógépeiből, eszközeiből.

Projektbemutató és -záró zenés előadást, terem névadót, robotfocit és az ebédet követően kötetlen beszélgetés keretében idézték fel az egykori történeteket, anekdotákat a résztvevők.

Büszkeség, hála, meghatódottság és csupa-csupa jóleső érzés töltött el mindenkit a sok pozitív élményt, visszajelzést, köszönetet hallva. Ezek azok az alkalmak, amikor a diákok már szívesen jönnek az iskolába, 
a pedagógusok pedig megerősítést kapnak hivatásukban.

Legnépszerűbb cikkek