| 2022. április. 26. | 1 perc olvasás

Ingyenes buszjáratok indulnak a soproni majálisra

Ingyenesen igénybe vehető buszjáratok indulnak a soproni majálisra, a kerékpárral érkezőknek pedig biciklitárolási lehetőséget is biztosítanak. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes lesz tehát gyalog, busszal vagy akár biciklivel érkezni a majálisra.

Akik mindezek ellenére mégis autóval szeretnének jönni, számukra egy korlátozott méretű, füves területen kialakított fizető parkoló áll rendelkezésre. A parkolás díja 500 forint/alkalom lesz.

A kempingbe vezető aszfaltos út az átmenő forgalom elől ezúttal a rendezvény miatt zárva lesz. Azon kerttulajdonosoknak, akiknek erről az útról közelíthető meg a telkük, az önkormányzat küldi ki a behajtáshoz szükséges dokumentumot.

A fizető parkolással kapcsolatos döntés hátterében az áll, hogy a majális helyszíne kiemelt természetvédelmi terület, ahol csak korlátozott számú gépjármű parkolhat. Ezért a szervezők szeretnék visszaszorítani a gépjárműhasználatot. A parkolási bevételt a természetvédelmi terület megóvására fordítják.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a helyszínhez vezető közvetlen utak végig lesznek szalagozva. A szervezők arra kérik a közlekedőket, a KRESZ előírásait vegyék figyelembe. A rendezvény ideje alatt a rendőrség és a polgárőrség folyamatosan ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását.

Legnépszerűbb cikkek