| 2021. február. 2. | 1 perc olvasás

Ingyenes COVID-19 tesztelési lehetőségek Ausztriában

Február 8-ától az Ausztriába ingázóknak hetente negatív antigén/PCR-tesztet kell bemutatniuk. Burgenland területén ingyenes koronavírus-tesztelési lehetőséget nyújtanak azoknak a magyaroknak is, akik rendelkeznek ausztriai lakcímmel, vagy ausztriai munkáltatói igazolással - olvasható a Mehrsprachige Beratung közösségi oldalán.

Burgenland tartományban 7 helyszínen van 07:00 és 20:00 óra között ingyenes tesztlehetőség.
A tesztre jelentkezni online időpontfoglalással lehet az alábbi oldalon: https://www.oesterreich-testet.at/

A gyorstesztre bárki jelentkezhet, aki ausztriai lakcímmel vagy ausztriai munkáltatói papírokkal rendelkezik.
Az online jelentkezésnél meg kell adni a személyes adatokat, e-card számot (SV-Nr.) illetve lakcímet. Ingázók esetén jelentkezésnél a lakcím rovatban a munkáltató címét kell megadni. Ez esetben a munkáltató címe határozza meg, hogy melyik tartományban jelentkezhet tesztelésre. (bécsi munkáltató esetén Bécs, burgenlandi esetén Burgenlandban)
Kapcsolati adatoknál mobiltelefon szám és vagy email megadása szükséges: ide érkezik az időpont visszaigazolása.
A sikeres jelentkezés végén egy kész jelentkezési lap készül (Laufzettel), amelyet lehetőség szerint kinyomtatva és aláírva vigye el a tesztelésre.

Hogyan zajlik a tesztelés?

A teszt egy antigén gyorsteszt, amely során az orrüregből vagy garatból vesznek váladékmintát egy pálca segítségével. Maga a teszt csupán pár perc, de a várakozási idő forgalomtól függően eltérő lehet. Az eredmény a teszt után 15 perccel megvan, és sms-ben vagy emailben érkezik róla igazolás.
 

Legnépszerűbb cikkek