| 2020. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

Ingyenes füzetcsomagot kapott az önkormányzattól minden elsős és másodikos

Idén is, mint minden évben ingyenes füzetcsomagot biztosított Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata az első és második osztályos tanulóknak, a város összes általános iskolájában.


fotó: Griechisch Tamás

Ceruza, gyurma és zsírkréták is voltak a füzetek mellett abban a csomagban, amit dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel közösen adott át a Gárdonyi Géza Általános Iskola elsős diákjainak kedden. Idén is, mint minden évben Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata ingyenes füzetcsomagot biztosított az első és második osztályos tanulóknak a város összes általános iskolájában. A füzetcsomag tartalmát a tankerület és az oktatási intézmények segítségével állították össze.


fotó: Griechisch Tamás

„Különleges időket élünk. A soproni oktatási intézményekben a klasszikus értelemben vett évnyitók jellemzően elmaradtak, így nekünk sem volt módunk az önkormányzat által biztosított füzetcsomagokat klasszikus értelemben véve átadni a gyerkekeknek. Azért jöttünk el a Gárdonyi Géza Általános Iskolába, hogy az elsős-második osztályos gyerekeknek jelképesen átaduk az önkormányzat által biztosított füzetcsomagot. Az idei esztendőben is, Sopron megyei jogú város önkormányzata közel 1500 gyermeknek, csaknem 5 millió forint értékben juttatott el füzetcsomagot. Ezen felül nagyon fontos megjegyezni, hogy az idei esztendőtől fogva a magyar kormány intézkedésének köszönhetően, minden magyarországi általános iskolába járó gyermek ingyenesen kapja a tankönyveket, tehát a családoknak ezzel a költséggel sem kell már a jövőben számolniuk." - mondta el kérdésünkre dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek