| 2022. március. 16. | 1 perc olvasás

Ingyenes jótékonysági koncertet adott Mága Zoltán Sopronban

Sztárvendégekkel közösen adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész március 16-án, a soproni evangélikus templomban. A hangversenyt nemes céllal rendezték, hiszen a befolyó adományokat az ukrán-orosz háború elől menekülőknek ajánlották fel.

fotó: Griechisch Tamás

Mága Zoltán harmadszorra indította útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát, amely március 16-án Sopronba is elérkezett. A háború elől menekülők megsegítésére szervezett hangversenyen a hegedűművész mellett olyan sztárvendégek léptek fel, mint Zsédenyi Adrienn Emerton-díjas énekesnő és Sasvári Sándor énekes, valamint Boncsér Gergely operaénekes, illetve Mága Jennifer énekesnő.

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila is. Sopron és térsége országgyűlési képviselője kérdésünkre elárulta, fontos célt támogat a mai koncert.

„Nagy öröm, hogy ekkora művészeket fogadhatunk itt Sopronban, az evangélikus templomban. A befolyó adományokat a háború, a Kárpátaljai magyarság és az Ukrajnából menekülő embertársaink megsegítésére fordítják – tette hozzá Barcza Attila.

 

Az esemény előtt Mága Zoltánt a városházán köszöntötte dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek