Ingyenes túrák során mutatják be Sopron érdekességeit

A Soproni Idegenvezetők Köre február 23-án, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából idén is ingyenes városnézésre hívja azokat, akik szeretnék felfedezni a Leghűségesebb várost. A szakértők ígérik: olyan dolgokat is bemutatnak a programok során, amelyeket még a soproniak is csak felületesen ismernek.

- Rengeteg élmény várja azokat, akik szeretnének egy kicsit kalandozni – emelte ki Kiss János, a Soproni Idegenvezetők Körének tagja a vasárnapi programsorozattal kapcsolatban. - Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is indítunk vezetéseket délelőtt, illetve délután is. Délelőtt 10 órakor, 10:30-kor és 11-kor kezdődnek a túrák, míg délután 13:30-kor, 14-kor és 15-kor indulunk el a csapatokkal. Összesen 13 csoportot tervezünk, amelyeknek zöme a Mária-szobortól indul – fejtette ki.

Az idegenvezetők többek között a történelmi belvárosba, a Bécsi külvárosba és a Páneurópai Piknik helyszínére is elkalauzolják az érdeklődőket, akik olyan témákkal kapcsolatban is megtudhatnak érdekességeket, mint a vasfüggöny áttörése, az 1921-es népszavazás, vagy Sopron és a bor kapcsolata.  

A részletes programot IDE kattintva olvashatja!

Kiss János, a Soproni Idegenvezetők Körének tagja
Kiss János, a Soproni Idegenvezetők Körének tagja

A program évről-évre nagy népszerűségnek örvend: a szervezők tapasztalatai szerint az ország minden részéről jönnek érdeklődők. - Regisztrálnia csak azoknak kell, akik a buszos kirándulásokon szeretnének részt venni. Regisztrálni lehet a [email protected] e-mail címen. Ezen az elérhetőségen további információkat is tudunk adni a programsorozatról – tudtuk meg Kiss Jánostól.

A Soproni Idegenvezetők Körének tagjai hivatásuknak érzik, hogy bemutassák Sopron és környéke érdekességeit az ide érkezők számára. - Nagyon sok olyan dolog van, amit a városban rég óta élők is csak felületesen tudnak – emelte ki Kiss János. - Ezeket szeretnénk tisztába tenni. Az izgalmas, sokrétű és hiteles tájékoztatás jegyében folyamatosan képezzük magunkat. Részt veszünk előadásokon és oktató jellegű kirándulásokon is, amelyek során Sopron környékének érdekességeit is megismerhetjük. Emellett aktív kapcsolatot tartunk a Soproni Múzeummal és városunk levéltárának stábjával is – fűzte hozzá.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek