| 2016. március. 9. | 1 perc olvasás

InterCity-kocsikkal fejleszti járműparkját a GYSEV Zrt.

26 darab InterCity-kocsit vásárolt a GYSEV Zrt. az Osztrák Szövetségi Vasúttársaságtól. A felújítás és festés után az első IC-kocsik várhatóan nyáron állnak forgalomba.

Az osztrák gyártású 21-90-es típusú IC-kocsikat 2002 és 2009 között újította fel az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasúttársaság). A fülkés kialakítású kocsikban 66 ülőhely van, a járművek klimatizáltak, zárt rendszerű WC-vel rendelkeznek, a kocsik típusengedélye 200 km/órás maximális sebességre szól

A 26 IC-kocsit a következő hónapokban jelentősen átalakítják: a járműveket zöld-sárga, GYSEV-es arculati tervek alapján átfestik, az arculati elemek a belső folyosókon is megjelennek majd, az üléseket pedig újrakárpitozzák.

Nyolc járművet ún. A-B kocsivá alakítanak át: ezekben a 11 fülkéből 5 első osztályú lesz, amelyekben az ülések magas minőségű bőrborítást kapnak, a fülkék csomagtartóit beépített olvasólámpával rendelkező üvegpolcokra cserélik, emellett szőnyeg és függöny szolgálja az utasok kényelmét.

Az IC-kocsikban a vasúttársaság ingyenes wifi-szolgáltatást biztosít, a fülkékben pedig lesz mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas konnektor.

„Használt, de kiváló műszaki állapotú IC-kocsikról van szó, amelyek a felújítás után jelentősen növelik az utazási komfortot. 26 kocsit vásároltunk, amely elegendő a Szombathely-Budapest és a Sopron-Budapest viszonylat InterCity-közlekedésének kiszolgálására” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A Sopron és Budapest között jelenleg közlekedő InterCity-kocsik 140 km/órás maximális sebességre alkalmasak. A felújított kocsikkal közlekedő Intercity vonatok viszont már elérhetik a Győr-Budapest vonalon a maximális, 160 km/órás sebességet, így várhatóan a menetidő is csökken a Sopron-Budapest viszonylatban.

 

Legnépszerűbb cikkek