| 2023. február. 1. | 1 perc olvasás

Ingyenes internetbiztonsági előadásra hívják a lakosságot

2023. február 10-én 17 órakor a Soproni Rendőrkapitányságon internetbiztonsági lakossági előadást tartanak. Számítástechnikai és rendőrségi szakemberektől kaphatnak hasznos tájékoztatást a követendő internethasználatról.

Immár világszerte több mint 180 országban rendezik meg február első keddjén az úgynevezett Safer Internet Day-t, azaz a biztonságosabb internet napját.

A közösségi médiát egyre többen, egyre szélesebb körben használják. A felhasználók életkora a fiatalabb és az idősebb korosztály irányába is kibővült. Az internetes online felületeken a gyermekeken kívül már az idősebb generáció tagjai is jelen vannak. Ennek pedig következménye lehet, hogy megnövekedett az interneten elkövetett bűncselekmények potenciális áldozatainak a száma. A világnap célja, hogy minél többen ismerjék fel az internethasználat veszélyeit, és tudják, hogy hogyan kell azokat elkerülni.

A Soproni Rendőrkapitányságon 2023. február 10-én 17:00 órakor lakossági előadást tartanak szakemberek bevonásával a biztonságos internethasználatról, amelyre várnak minden 16 év feletti érdeklődőt. Somos András, a Soproni Egyetem szoftverfejlesztője előadásában ismerteti a tudatos internethasználat szabályait, Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy pedig az online csalókkal szembeni hatásos védekezésre hívja fel a figyelmet.

Az előadáson a részvétel ingyenes, az előadásokat követően a szakemberek a témával kapcsolatos kérdéseket is megválaszolják.

Legnépszerűbb cikkek