| 2020. január. 11. | 1 perc olvasás

Ipar(os)kodó családi nap Sopronban

Közel 30 mesterség mutatkozott be az Ipar(os)kodó című rendezvényen, szombaton délután. A családi nap résztvevői kipróbálhatták a különböző szakmák szépségeit a Liszt Központban, ahol színpadi programok is színesítették az eseményt.

Harmadik alkalommal gyűltek össze a szakmák méltán elismert képviselői Sopronban. Gyakorlatilag teljesen megtelt a Liszt Központ szombaton délután, ahol szinte sorban állás alakult ki a különböző standokon. Az érdeklődők betekintést kaphattak a kézműves és a modern szakmák titkaiba is. A szervezők álma teljesült azzal, hogy minden korosztály képviseltette magát, így egy igazi családi nap valósulhatott meg.

Ismét munkaruha-bemutató szórakoztatta a közönséget, ahol 18 féle foglalkozás és szakma valódi és hiteles képviselőit láthatták a kifutón: borász, postás, kéményseprő, rendőr, balett-táncos, erdész, színész, színházi ültető és autószerelő is megmutatta magát. A legnagyobb tapsot az élőben éppen felvételeket és interjút is készítő Sopron Televízió munkatársai, valamint a fertőrákosi önkéntes tűzoltók kaptak.

Soproni rendőrök is részt vettek az Ipar(os)kodó című rendezvényen. Az érdeklődők tanácsokat kaphattak a közlekedési szabályokról, a különböző bűncselekmények és az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről is. A megjelent gyermekek és felnőttek is kitölthettek a korosztályuknak megfelelő szintű KRESZ-teszteket, míg a legkisebbek foglalkoztató füzetek lapozgatásával és színezésével ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek