| 2019. március. 18. | 1 perc olvasás

Irány a Karate Diákolimpia döntő

Március 17-én rendezték Várpalotán a Kyokushin Karate Dunántúli Diákolimpia elődöntőt, amire 375 nevezés érkezett. A 17 Castrumos harcos, és a csapat legfőbb célja, hogy eredményükkel tovább jussanak az április 6-i Diákolimpia döntőbe, melyet Veszprémben rendeznek. A Castrum 3 arany-, 1 ezüst- és 6 bronzérmet harcolt ki a nap folyamán.

36 egyesület részvételével zajlott a 2019-es Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntő Várpalotán. Az év legrangosabb utánpótlás versenyén, a Diákolimpia döntőjén minden fiatal karatéka szeretne részt venni, így a várpalotai elődöntőn mindenki odatette magát. A Castrumnak csaknem 100%-ban sikerült elérnie a továbbjutást Veszprémbe. Egyenlőre néhány versenyző részvétele kérdéses még. Viszont akik a dobogóra küzdötték magukat, azoknak semmi izgulni valójuk nem lehet a döntővel kapcsolatban.

Serfőzőék aranyos gyermekei

A kapuvári Serfőző család két gyermeke kemény küzdelmek árán érték el a dobogó legmagasabb fokát. Míg Zalán a Gyermek I. fiú könnyűsúlyban, addig Hanga a Serdülő női közép kategóriában 4-4 győztes küzdelmet követően állhattak a dobogóra. Hanga nemcsak küzdelemben, de formagyakorlat (KATA) versenyszámban is jeleskedett. Itt bronzérmet szerzett.

Aranyérmesek: Németh Virág, Serfőző Zalán, Serfőző Hanga; Ezüstérmes: Dobos Béla; Bronzérmesek: Serfőző Hanga (KATA), Szántó Ádám, Mészáros Zalán, Fandák Ajándék, Kovács Kitti és Szalai Kitti

„- Az a fontos, hogy minél többen tovább jussanak sportolóink közül a Diákolimpia döntőjébe. Egyrészt az U16, U18 –as korosztálynak Európa Bajnoki kvalifikációs verseny a veszprémi döntő, másrészt pedig a Diákolimpián elért dobogós eredmény többlet pontot ér az egyetemi-, főiskolai felvételikkor. Most még távolnak tűnhet a dolog, de bizony hamar elérkezik az a pillanat, mikor karatékáink már a kiszemelt felsőoktatási intézmények felé kacsingatnak, és olyankor minden pont számít”. – említette Sensei Pantelics Péter a gyerekek edzője.

Legnépszerűbb cikkek