| 2023. december. 7. | 1 perc olvasás

Irány a válogatott csapat

A 2023. év végén nagy öröm érte a fertőszentmiklósi Simon GYM FSE sportegyesületet, hiszen két utánpótláskorú versenyzője is meghívást kapott a magyar thai boksz válogatottba.

Fodróczy Anna a Kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, 6.osztályos tanulója. 2021 májusában kezdett edzésekre járni. Az edzőteremben maximális erőbedobással dolgozott, és kitűnt nagy kitartása, valamint akaratereje. Az edzéseken végzett munka meg is hozta a gyümölcsét. Az első versenye 2022 júniusában Mosonmagyaróváron volt, ahol K1 Light kategóriában 2. helyezést szerzett. A mérlege a következő 10 mérkőzése volt: 4 thaibox, 6 kickbox szabályrendszerben három 1. helyezést, hat 2. helyezést és egy esetben 5. helyezést ért el. Az I.C.O. Európa Bajnokságon Light Contact szabályrendszerben, valamint a Muaithay Magyar Bajnokságon thaibox szabályrendszerben is a dobogó legfelső fokára állhatott. I.C.O. Combat Sport Országos Bajnokságon K1Light osztályban szintén 1. helyezést ért el.

Pokrócz Zsombor a Fertőszentmiklosi Felsőbükki Nagy Pál Általános Iskola 4 a. osztályos tanulója. 2021-ben kezdte a kick boksz edzéseket. Nagyon ügyes, jó ritmusérzékkel rendelkezik, hamar ráérzett a küzdősport ízére. A mérlege 13 verseny, ebből 7 Thai Box, 6 kick Box verseny, 3 darab második helyezés és 12 első helyezés. Az I.C.O. Európa Bajnokságon, a WFC Magyar Bajnokságon, I.C.O. Combat Sport Országos Bajnokságon és I.C.O. Világ Bajnokságon 1. helyezést ért el, a Muaithay Magyar Bajnokságon a dobogó második fokára állhatott fel.

Egyesületünk életében ez egy nagyon nagy eredmény és elismerés is egyben. Köszönjük minden támogatónknak, a szülőknek, a csapattagoknak, és az edzőknek, mert ez a csapat érdeme is. Gratulálunk a versenyzőinknek, és mindannyiunknak sikeres, kitartó munkát és további hasonló győzelmeket kívánok

- nyilatkozta Simon László, az egyesület elnöke.

 

Forrás: Fertőszentmiklósi Simon GYM FSE

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek