| 2018. április. 9. | 1 perc olvasás

Irány Arany! – Költészet napja Sopronban

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben különböző programokkal tisztelegnek a magyar líra előtt.

Idén Sopronban - az Arany János Emlékév kapcsán és jóvoltából - Arany János költészete előtt tisztelegve valósággal „beAranyozza” a várost a Pro Kultúra. Évek óta hagyomány, hogy ezen a napon a Verskommandó csapata rímekkel örvendezteti meg a soproniakat úton-útfélen. Így lesz ez idén is, „aranyos” versek lesznek hallhatók a tömegközlekedési eszközökön, a várótermekben, a járdaszegélyen…

Délidőben közel 20 soproni étteremben szalvétán kínálnak Arany sorokat az ebéd mellé. A város iskoláiban szintén „aranyos” szalvéta dukál majd az aranyalmák mellé.

A Soproni Múzeumban Mátyás király (aki megpihent ebben az épületben) anyjával Szilágyi Örzsébettel találkozhatnak a látogatók, amint éppen „levelét +írja”.

A középiskolások egy belvárosi kalandjátékra is beregisztrálhatnak: az "Arany app – csak 1 nap!" első feladványa a Pro Kultúra honlapján lesz olvasható.

Este mindenkit várnak a Fő térre: 19 órától a belvárosi erkélyekről Arany nóták csendülnek fel, fél 8-tól pedig a Tűztorony is arany színben pompázik.

Az „Irány Arany!” fantázianevű programsorozaton való részvétel ingyenes, Arany-bajusszal kifejezetten ajánlott.

Legnépszerűbb cikkek