| 2024. június. 15. | 1 perc olvasás

Irodalmi terasz Both Balázs költővel

Újabb, a könyv létjogosultságát, a szellemi létben megélt nélkülözhetetlenségét felmutató pódiumbeszélgetéssel folytatódott a könyv ünnepe Sopronban. A Pro Kultúra Sopron Irodalmi teraszán Both Balázs költővel beszélgetett Tóth Éva, Sopron kulturális tanácsnoka a költő eddig megjelent öt kötete és a kiadás előtt lévő hatodik kapcsán.

Both Balázs a költészetet életformaként éli meg, olyan a létet meghatározó szenvedélyként, amelyben verssé alakul a világban zajló vagy a vele megtörténő eseményekre való reflektálás.

Both Balázs pályájáról szólva beszélt arról, amit Sopron, a szülőváros, a gyermekkori Alsólőverek jelent neki; az Ünnepi Könyvhét eseményén felolvasott verseiben is ezt az életérzést idézte meg - napjaink legrangosabb irodalmi kiadványaiban megjelenő - publikációi által a mozgalmas időket megélő, országos hírnevet szerzett, elismert költő.

fotó:Rombai Péter

 - A könyv ünnepét Sopronban igen tartalmassá és széppé teszi az, hogy számos nagy soproni költőnk, írónk könyveit vehetjük le a könyvespolcról, nyithatjuk ki és olvashatjuk gondolataikat. A szellemi töltekezés, a lélek csiszolásának, az értékhez való igazításunk elengedhetetlen idejét jelenti minden elolvasott vers, vagy prózai mű minden időben, a 21 században is, amikor számos impulzust kapunk sok helyről. A költészetnek, a versnek a villódzó képek, a hangzavar világában is helye és szerepe, illetve küldetése van – mondta el Tóth Éva kulturális tanácsnok.

Az esemény ünnepi hangulatát emelte Both Vanda oboajátéka, zongorán kísérte Tóthné Rázó Emőke.

fotó:Rombai Péter
fotó:Rombai Péter
fotó:Rombai Péter
fotó:Rombai Péter

 

Legnépszerűbb cikkek