Iskolarendőrök segítik a közlekedést!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szeptember hónapban a frekventált helyen lévő iskolák előtt, iskolarendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága az iskolarendőrök  közreműködésével még a tanév megkezdése előtt, valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény környezetének közbiztonsági, közlekedésbiztonsági és bűnügyi helyzetét áttekintette.  A felmérés eredményei alapján a rendőrök kiválasztották azokat az intézményeket, ahol 2018 szeptemberében – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – fokozott rendőri és polgárőri jelenlétet biztosítanak az általános iskolák környékén.

A járőrök a hozzájuk csatlakozott polgárőrökkel segítik a gyermekek biztonságos közlekedését, figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés kötelező használatára. Az új tanév megkezdésekor az iskolarendőrök szeptember hónapban minden első osztályba ellátogatnak, ahol bemutatkoznak és egész évben a biztonságos közlekedés szabályaira oktatják a legkisebbeket. Az OBB és a segítő szervezetek támogatásával megyénk összes elsős diákja egy hátizsákot, és egy üzenőfüzetet kap ajándékba az iskolákat meglátogató rendőröktől.


fotó: police.hu

fotó: police.hu

fotó: police.hu

Legnépszerűbb cikkek