Iskolatáskákat gyűjtenek az ország valamennyi iskolájában

Iskolatáska-gyűjtést hirdet a Máltai Szeretetszolgálat és a PontVelem Okos Program. Június 1. és 23. között, a tanév végén a MosolyTáska elnevezésű akcióban a gyerekek az iskolájukban leadhatják a még jó állapotban lévő, kinőtt vagy megunt táskáikat, amiket a GLS Hungary közreműködésével a segélyszervezet gyűjt össze, és juttat el a rászoruló gyerekeknek.

A MosolyTáska akcióban általános iskolások segíthetnek nehéz helyzetben élő kortársaiknak. A tanulók június 1. és 23. között adhatják le a jó állapotú iskolatáskákat az ország minden általános iskolájában, hogy augusztusban olyan gyerekek kaphassák meg, akik családjának a táskavásárlás nehézséget jelentene.

Az akcióban arra biztatják a gyerekeket, hogy a már kinőtt vagy megunt iskolatáskáikból készítsenek „MosolyTáskát”. A szervezők arra hívják fel az adományozók figyelmét, hogy olyan táskákat ajánljanak fel, amelyeket maguk is szívesen elfogadnának, vagyis hibátlan, tiszta, használható eszközöket adományozzanak, amelyek valódi segítséget jelentenek és örömet okoznak azoknak a gyerekeknek, akik megkapják.

A jó állapotú és kitisztított táskákat az iskolában a kapcsolattartó tanárnak adhatják le a gyerekek június 23-ig.

A táskát üresen vagy az év során megmaradt, de nem használt tanszerekkel megtöltve is leadhatják a diákok, illetve személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet helyeznek el benne leendő gazdájának. A felajánlott eszközöket a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei gyűjtik össze az iskolákból, és a GLS szállítja a szervezet raktárába. A segélyszervezet munkatársai jól ismerik a rászoruló családokat, így a gyerekek adományai oda juthatnak el, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A júniusi gyűjtés kettős célt szolgál. Amellett, hogy a táskák segítséget nyújtanak a rászoruló családoknak a következő iskolakezdéskor, a MosolyTáska akció arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás is legyen természetes része az életüknek. A szervezők remélik, hogy a diákok tapasztalati úton megtanulják, hogy mint a megtakarításaikat vagy tanulmányaikat, az adományozást és az önkéntességet is tervezzék meg előre, és hogy egy új táska vásárlása ne csupán pénzügyi döntés legyen, hanem alkalom egy náluk nehezebb helyzetben élő társuk támogatására is.

A Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary nem először szervez az általános iskolások számára jótékonysági akciót. A Karácsonyi Mosoly Manók programban az elmúlt öt évben összesen több mint 36 ezer kisgyermeknek készítettek karácsonyi ajándékcsomagot kortársaik.

Az iskolák részletes tájékoztatást találnak a https://www.pontvelem.hu/segits-velem/mosolytaska oldalon.

A borítókép illusztráció, forrása: internet.

Legnépszerűbb cikkek