Ismét a két középső negyedben hagyta állva ellenfelét a Sopron

A bajnokság 7. fordulójában a Sopron Basket 73-50-es sikert aratott a Ludovika-Csata otthonában.

Sam Fuehring öt pontjával indult a találkozó. Közel két percet kellett várni az első soproni találatra. Ez Jelena Brooks duplája volt, majd nem sokkal később Brittney Sykes következett, Dragana Stankovic büntetőivel pedig 6-5-nél már a Sopron vezetett. Az első négy percet végül Horváth Bernadett triplája zárta. Jól látszódik, hogy egy fordulatos és pontgazdag negyed vezette fel a találkozót. 12-10-nél Gáspár Dávid időt is kért. Innen Sitku Zsuzsanna triplájával és Varga Alíz duplájával 15-14-re fordított a Sopron. Az első szakaszt azonban Gábor Lili duplája zárta, amivel 16-15-re a Csata vezetett 10 perc után. A második negyedet a belgiumi Euroliga mérkőzésen is kiváló dobóformát mutató Czukor Dalma két találata vezette fel, majd a játékrész közepéhez érkezve Brittney Sykes vette át a stafétát. Két és fél perc telt el, amikor 24-17-nél Tursics Krisztián állította meg a játékot. Ez összességében 9-1-es futás volt a soproni csapattól.

A különbség a második szakasz felénél 28-18-nál érte el a 10 pontot. A Sopron Basket annak ellenére tudta uralni a találkozót, hogy két idegenbeli Euroliga meccs között van és kisebb vállsérülés miatt Alice Kunek-et is nélkülözni kényszerült. Mindent megtett a Csata, hogy meccsben maradjon. Végül azonban 28-20 után 14-4-es sorozattal zárta le a félidőt a Sopron. Brittney Sykes 14 pontnál járt, míg a Csatánál a 11 pontos Sam Fuehring volt a legeredményesebb. A harmadik negyed valamivel pontszegényebb mederben indult. Egészen pontosan Szabó Fanni és Czukor Dalma kosárváltása indította ezt szakaszt. Nem sokkal később pedig Varga Alíz triplájával és Brittney Sykes ziccerével erősítette meg az előnyét a Sopron. 51-26-nál hazai időkérés miatt állt a játék.

A harmadik negyed második felében ismét a Sopron dominált. Ki kell emelni Böröndy Vivien öt pontját és Czukor Dalma két villanását. 60-28-nál így már 30 pont felett járt a különbség. Ez pedig a negyed végére is megmaradt. Az utolsó 10 percnek 62-32-ről vágtak neki a felek. Belgiumban csütörtökön 48-17, most Budapesten 47-16 lett a két középső negyed Gáspár Dávid tanítványainak. Két ilyen domináns periódus után a záró szakaszban már a következő nagy feladatokat is szem előtt tartotta a soproni stáb, de Tursics Krisztián is lehetőséget adott a fiataloknak a további tapasztalatszerzésre. A Csata szép megoldásokkal igyekezett szépíteni. 69-41-nél időt is kért a soproni stáb. Végül a zárószakaszt 18-11-re megnyerte a Csata, de összességében a címvédő magabiztos sikere nem forgott veszélyben.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

borítókép: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

Legnépszerűbb cikkek