| 2021. március. 3. | 1 perc olvasás

Ismét adathalász levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében

Vigyázat: a bankkártyája adatai és a bankszámláján lévő pénz kerül veszélybe, ha a káros e-mail hivatkozására kattint!

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit (logó) használó, veszélyes e-mail terjed – erről érkezett több bejelentés a Magyar Postához. A hamis e-mailben csomag átvételéhez kérik a szállítási díj kifizetését. A levélben látható „Fizessen online” feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak. Aki gyanús e-mailt kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra!

A Magyar Posta nem küld e-mailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldemény, a posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A posta idén a rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. A vállalat azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak az ügyfelek.

Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Fontos, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát, és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mail címéről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal a posta  ügyfélszolgálatához, és kérjenek megerősítést!

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek