| 1 perc olvasás

Ismét edzőtábornak adott otthont a Lőver Uszoda

A képességek fejlesztése és a tapasztalatszerzés volt a célja a Lőver Uszodában megrendezett kéthetes edzőtábornak. A program kapcsán dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: a soproni létesítménynek kiemelt szerepe van a jövő olimpiai bajnokainak a felkészítésében.

A Magyar Úszószövetség hosszú távú tervei között szerepel, hogy a 2028-as olimpiáig új tehetségeket fedezzen fel. A hazai edzőtáborok legfőbb célja a fiatal úszók képességeinek a fejlesztése. Magyarországon kiváló létesítmények állnak az edzők és a versenyzők rendelkezésére. A Lőver Uszoda fantasztikus adottságokkal rendelkező létesítmény

 - mondta el Selmeci Attila, a Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke.

fotó: Griechisch Tamás

"A most zajló edzőtáborban a serdülő válogatott legkiválóbb tagjai vettek részt. Az úszók programja napi egy szárazföldi és két úszóedzésből állt. Az edzőtáborban a versenyzők mellett a fiatal szakemberek is számos új tapasztalattal gazdagodtak" - tette hozzá Selmeci Attila.  

fotó: Griechisch Tamás
A hazai és nemzetközi vizes sportok képviselői számos eseményt és edzőtábort rendeztek az elmúlt években az új Lőver Uszodában. A soproni létesítménynek fontos szerepe van a jövő úszó- és vízilabda-nemzedékeinek a nevelésében. A Lőver Uszoda az energiaválság idején sem zárt be, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a versenyzők mellett a soproniak is minden körülmények között sportolhassanak

- hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián polgármester. 

fotó: Griechisch Tamás

"6 éves korom óta úszóm versenyszerűen. A legközelebbi célom, hogy a Felnőtt Országos Bajnokságon és az Ifjúsági Európa-bajnokságon is jó eredményeket érjek el" - mondta el a SopronMédia kérdésére  Kakuk Koppány Zéta, aki a 2023 decemberében megrendezett Dél-Dunántúli Cikluszáró Úszóversenyen 100 méteres gyorsúszában megdöntötte Milák Kristóf 2015-ben felállított évjáratos csúcsát. 

A serdülő válogatott következő edzőtáborát a tervek szerint október elején rendezik meg a Lőver Uszodában.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek