| 2022. szeptember. 3. | 1 perc olvasás

Ismét feltárult a kulisszák titokzatos világa a Soproni Petőfi Színházban

Számos izgalmas programmal várták az érdeklődőket a Soproni Petőfi Színházban. A résztvevők a pincétől a padlásig bejárhatták az épületet. A kulisszajárás mellett gyerekprogramokkal, kakaóbárral és rejtélyekkel is készültek a szervezők.

A látogatók a kulisszajárás során a színház épületével, az öltözőkkel, valamint a zsinórpadlás titkaival is megismerkedhettek. A családoknak, pároknak egész nap lehetősége volt színházi rejtvényjáték kitöltésére, önálló bejárással. Taschner Tamás idegenvezetésével a közönség évadának darabjai által ihletett történelmi kiránduláson járhatták be a belvárost a résztvevők.

fotó: Máthé Alexandra
A kulisszajárás során a a pincétől a padlásig bejárhatták a színház épületét a résztvevők. Az érdeklődők a produkciók előkészítésével, valamint a háttérmunkákkal kapcsolatban is hasznos információkkal gazdagodtak. A gyerekekről sem feledkeztünk meg, hiszen az aulában díszletelemekkel, hangeffektusokkal, kakaóbárral és gyermekfoglalkozásokkal is készültünk. 

A Kultúrpresszóban két program is várta a közönséget, színházi stílustanácsadás a divat kedvelőinek, valamint filmzenék is megszólaltak a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kamarazenekarától - mondta  dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója.  

fotó: Máthé Alexandra

A gyerekek Tündér Míra nyomában izgalmas mesefoglalkozáson vehettek részt, ahol varázsitalt is készítettek, de tündéri balettet is táncolhattak.

fotó: Máthé Alexandra

A Tündér Míra című mesejátékot a Soproni Petőfi Színház idei évadában láthatja a közönség, mely valójában egy ökomese és a víz értékeire hívja fel a figyelmet. A nyílt napra egy olyan játszóházzal készültünk, melynek középpontjában a víz megóvásának fontossága áll - tudtuk meg Szekeres Krisztától, a Pro Kultúra Sopron közművelődési munkatársától. 

Tavaly a színház kabalafigura-rajzpályázatot hirdetett, de a nagyközönség még nem láthatta a beérkezett alkotásokat. A Mária-szobornál, a rendezvénytéren egész nap látható volt a rajzkiállítás a megálmodott kabalafigurákról.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek