Közösségépítő juniálist rendeztek a tómalmi városrészben

A Tómalmi juniális egyik fő programjának számító hagyományos pörköltfőző versenyre idén 12 csapat jelentkezett és gyújtott alá a bográcsoknak, hogy elkészítse az egyik legnépszerűbb hazai ételt, a tökéletes pörköltet. A pörköltfőző kreativitás kibontakoztatásán túl a verseny nem titkolt célja a közösségteremtés, a hagyományok ápolása, egy jó hangulatú családi nap megvalósítása.

Két év kihagyás után ismét megrendezték Tómalmon az ínycsiklandozó magyar ízek kedvelőit összehozó eseményt. Már kora reggel nagy volt a sürgés-forgás a főzőverseny helyszínén. Idén 12 csapat csapott össze, s néhány órán belül a finom bográcsos étel illata teljesen elárasztotta a környéket.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

A résztvevőket dr. Simon István alpolgármester köszöntötte.
− A járvány okozta két év szünet után végre ismét Tómalmi juniális, tómalmi nyitóbuli - amelyet már nagyon vártak az emberek! A rendezvény tartalma a pörköltfőző verseny 12 csapattal, színes érdekes gyermekprogramok, majd estefelé zenés mulatság a felnőtteknek. Ez egy közösségépítő és természetesen szórakoztató rendezvény – fogalmazott dr. Simon István, majd hozzátette: Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep egy nagyon fejlődő, fiatalos településrész, igen sok fiatal alapít itt családot, vásárol telket, épít házat magának. A Tómalmi juniális egy jó lehetőség arra, hogy az itt lakók találkozzanak, megismerkedjenek egymással, barátkozzanak.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere a főzőverseny zsűrijének tagja volt, aki szerint a jó hangulatú esemény arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak városi rendezvényekre van szükség, hanem városrészi rendezvényekre is, és nem túlzás azt mondani, hogy ezzel a programmal Tómalom felkerült a gasztrotérképekre.

fotó: Griechisch Tamás

A néhány óra alatt elkészült ételeket a zsűri bírálta, kóstolta és pontozta, majd természetesen díjazta is. Idén első helyen a Börtön csapata végzett, második lett az A.K.A, harmadik helyet a Média csapat ért el.

− Kiváló ételek születtek és nagyon nehéz volt a zsűrinek a döntést meghozni, de igazából ez nem a versenyről szól, hanem arról, hogy a tómalmi közösséget és az érdeklődő soproniakat egy baráti közösséggé gyűjtse, és egy közösségépítő rendezvény jöjjön itt létre – mondta el Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

Borítókép: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek