| 2019. szeptember. 27. | 1 perc olvasás

Ismét látogatható a Soproni Horváth József gyűjtemény

Újranyílt a Soproni Horváth József Kiállítás. Az állandó tárlat a Modern Városok Program keretében 67 millió forintból megújult Cézár-házban látogatható. A kiállítást hivatalosan pénteken, a turizmus világnapja alkalmából nyitotta meg kapuit.

Megannyi akvarell festmény díszíti a falakat a Cézár ház emeletén. Az állandó kiállítás városunk egyik leghíresebb alkotójának, Soproni Horváth József munkáit mutatja be a nagyközönségnek. - Kevés olyan akvarellel alkotó festő van a világon, mint Soproni Horváth József, aki olyan képeket készített, amelyeket ha messziről nézünk, akkor olajfestménynek tűnnek – emelte ki dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere. - Az ő munkássága a soproni értékeknek fontos része, és ez a jövőben is így marad, ezért a működését támogatni fogjuk. A kiállítás a megújuló belvárosban ékeskedik, ezért biztos vagyok abban, hogy a hangulatos környezete révén színvonalas turisztikai látványosság lesz – fűzte hozzá.

A kiállítás pénteken nyitotta mag kapuit a Turizmus Világnapja alkalmából. - Ezt a világnapot az ENSZ azért hozta létre, a szektorban dolgozók, a szféra szakemberei és a turisták fel tudják hívni a figyelmet arra, hogy a turizmusnak milyen fontos gazdasági és kulturális szerepe van – hangsúlyozta Kovács-Gazdag Nikoletta, Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

A tárlat megnyitóján elhangzott: a Soproni Horváth József kiállítás anyaga méltó helyre került. - Mivel az alkotó öröksége rendkívül fontos a városunknak, ezért reméljük, hogy minél többek szívébe és elméjébe belopja magát – osztotta meg velünk Filep Márk önkormányzati képviselő. - Ezért fontos, hogy földrajzilag is kiemelt helyre került, egy nagyon szép épületbe, amely megújult a Modern Városok Program keretében. Ez az első és méltó állomása az átadandó épületek sorában – fejtette ki.  

A Cézár ház a Modern Városok Program Belváros alprogramjának keretében 67 millió forintból újult meg.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek