| 2022. szeptember. 11. | 1 perc olvasás

Ismét megtartották a Hagyományőrző Búcsút Bánfalván

A bánfalviak egyik legnagyobb ünnepe a hagyományőrző búcsú. A kétnapos búcsú vasárnapján felvonulás, főzőverseny, néptáncbemutató és szórakoztató műsorok tarkították az eseményt, melynek főszervezője a Bánfalváért Baráti Kör volt.

fotó: Griechisch Tamás

A szombat délutáni program után vasárnap is folytatódott a Bánfalvi Hagyományőrző Búcsú. A reggeli órákban zenés traktorjárat indult a Hajnal térről, amit Veterán Autó-Motor klubosok kísértek. A délután folyamán kezdődhetett a méltán népszerű felvonulás a Brennbergi úton. A résztvevőket a Juventus Koncert Fúvószenekar kísérte.

fotó: Griechisch Tamás

A felvonulást követően a Bánfalváért Baráti Kör, Sopron város képviselői, valamint civil szervezetek is megkoszorúzták az Evangélikus emléktáblát az egykori templom és iskola homlokzatán. Az ünnepségen részt vett  dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, valamint Mágel Ágost és Stöckert Tamás önkormányzati képviselő. Dr. Farkas Ciprián a helyszínen portálunknak kiemelte: Sopron sokrétű kulturális és történelmi hagyományokkal bír.

„Bánfalva kultúrája rendkívül színes, van mire büszkének lenni, van mit átadni és megőrizni. Nagyszerű dolog ez a kezdeményezés, hiszen idén is sokan látogattak ki, ami mutatja a helyiek erejét – mondta el Sopron polgármestere.

fotó: Griechisch Tamás

Igrecz Katalin, a szervező Bánfalváért Baráti Kör elnöke köszöntőbeszédében hangsúlyozta; akkor lehet tartalmas napokat élni, ha van kihez kötődni, van kinek mesélni azokról a dolgokról, amik számunkra örömöt adnak. Ha ez megtörténik, akkor nem éltünk hiába. „A hajdani nagyközség hagyományaival napjaink kultúrájának alapjait erősíti. Civil egyesületünk nagy-nagy elszántsággal és kitartással dolgozik a színrevitelén, ezért szeptember második hétvégéjén a tradíciók tiszteletével átszőtt, de a mai kor elvárásainak is megfelelő, tartalmas programot próbáltunk szervezni. Fontos számunkra a hagyományaink, kultúránk ápolása, és hogy ezt átadjuk a fiatalságnak is” - tette hozzá Igrecz Katalin.

fotó: Griechisch Tamás

A nap szórakoztató színpadi fellépésekkel folytatódott.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek