| 2021. november. 21. | 2 perc olvasás

Ismét nyert a Sopron Basket

A bajnokság 8. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 83-58-as sikert aratott az NKA Universitas PEAC otthonában.

Határ Bernadett és Gabby Williams találataival már az első percben előnybe került a Sopron, melynek keretéhez ismét csatlakozott Briann January. A kimaradó légiós így Nevena Jovanovic volt. A PEAC Kiss Virág és Wentzel Nóra találataival igyekezett lépést tartani. Határ Bernadett ellenállhatatlanul kezdett. Az első négy mezőnykísérlete sikeres lett és ezzel őrizte pár pontos előnyét a soproni együttes. 10-6 után Varga Alíz duplájával és Gabby Williams triplájával erősítette meg vezetését a címvédő. Pécsi oldalon Kiss Virág lépett fel, egymaga 9 pontot ért el az első szakaszban, és ezzel látótávolságban tartotta csapatát. Ekkor 7 egységnél jobban nem tudott ellépni a Sopron. Éppen Kiss Virág triplája zárta a negyedet, amivel 21-17-re visszajöttek a pécsiek. A második negyed elején is folytatódott a hazai felzárkózás. Már a 11. pontját szerezte a PEAC válogatott centere, amivel 21-19-re módosult az állás. Soproni oldalon Fegyverneky Zsófia triplája törte meg a kisebb kosárcsendet. Később Varga Alíz, illetve Varga Sára is betalált, de mindent megtett a házigazda, hogy tartsa a lépést. Ennek megfelelően 28-27-ig nem is alakult ki nagy differencia.

A szerdai szigetszentmiklósi sikerhez hasonlóan a Sopron ismét a második szakasz közepén tudott váltani. Fegyverneky Zsófia alakította 30-27-re az eredményt, majd jött Shey Peddy és Gabby Williams egy-egy triplája. Ezekre pécsi részről Chelsea Nelson válaszolt, így 36-29-nél Csirke Ferenc időt kért. Stabilizálta védekezését a PEAC és úgy nézett ki, hogy 10 pont alatt marad a differencia a félidőre. A hajrában azonban Aby Gaye négy pontjával, illetve Gabby Williams, Jelena Brooks és Briann Janaury büntetőivel kétszámjegyűre növelte előnyét a címvédő. 20 perc játékot követően 45-30 állt az eredményjelzőn. Az első 20 percben a Sopron a 32 mezőnykísérletéből 17-et értékesített és a 9 pontos Gabby Williams volt a legeredményesebbje. Pécsi oldalon 26-ból 10 talált utat a gyűrűbe, miközben a 12 pontos Kiss Virág dominált. A harmadik szakaszt Jelena Brooks és Ty Marshall kosárváltása indította, majd jött Határ Bernadett és Kiss Virág. Végül 49-33 után váltott ismét a Sopron.

Gáspár Dávid tanítványai 15-0-s futással hagyták állva riválisukat, és így 64-33-nál már a 30 pontot is átlépte a címvédő előnye. Határ Bernadett, Shey Peddy, Fegyverneky Zsófia és Jelena Brooks voltak a döntő futás pontszerzői. A PEAC tartását dicséri, hogy nem adta fel. Ty Marshall szakította meg a hazaiak rosszabb sorozatát, majd Szücs Réka és Wentzel Nóra szépített. Ezzel 66-43-ra visszajöttek a pécsiek. Ezt tovább erősítve a negyedik negyedet 7-0-val indították, így 66-50-nél már Gáspár Dávid időkérése miatt állt a játék. Nem forgott veszélyben a címvédő sikere, de egy kicsit pontosítani kellett. Ezt megtette a Sopron. Határ Bernadett és Fegyverneky Zsófia egy perc alatt visszaállította a 20 pontos különbséget. Sokáig úgy nézett ki, hogy itt állhat be a mérkőzés. Az utolsó négy percben 77-56 után egy-egy hazai eladott labdát kihasználva ismét erősítette fölényét a Sopron. A 83-58-as végeredményt Varga Alíz alakította ki.

Legnépszerűbb cikkek