| 2021. október. 13. | 1 perc olvasás

Ismét nyert az Euroligában a Sopron Basket

A harmadik negyedbeli pár perces megingást leszámítva koncentrált, összeszedett játékot nyújtva Gdyniában diadalmaskodott a Sopron Basket. A sérülésektől megtizedelt Sopron remek Euroliga-rajtja ennek a sorozatnak az eddigi legnagyobb meglepetése. Gdynia-Sopron 71-86.

Ugyanabban a felállásban várta a Sopron Basket az összecsapást, melyben Gironában a sikerrel megvívott Euroliga-szezonnyitón szerepelt. Határ Bernadett duplája vezette fel az összecsapást. Ezt követően azonban a hazaiak kaptak el egy jobb sorozatot, és 9-3-ra fordítottak. Nevena Jovanovic triplája és Fegyverneky Zsófia duplája akasztotta meg a lengyel futást. Aby Gaye négy pontjával pedig 12-11-nél már a mieink jártak előrébb. Az első szakasz végjátékéban fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Egyik fél sem tudott elszakadni 1-3 pontnál jobban. 10 perc után végül 20-19-re ment a Sopron. A magyar csapat a 15 mezőnykísérletből 7-et, míg a Gdynia a 16-ból 8-at értékesített. Figyelemre méltó volt a Sopron kilenc lepattanója, és az, hogy már hét pontszerzőt regisztrálhattunk. A második negyed elején Nevena Jovanovic négy pontjával és Gabby Williams triplájával erősítette meg az előnyét a Sopron. A Gdynia azonban 27-26-ra gyorsan visszazárkózott.

Az első 11-13 perc igencsak pontgazdag játékot hozott. A folyatásban a Sopron Határ Bernadett és Aby Gaye révén a festékben erősítette dominanciáját. Határ a második szakasz közepén egymaga hat pontot jegyzett. A hatodik pontja után 37-30-nál időt is kértek a hazaiak. A soproniak azonban lendületben maradtak, és Varga Alíz két triplájával 43-35-nél már nyolc egységgel jártak előrébb. Lélektanilag pedig kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy éppen a félidőre sikerült kétszámjegyű előnyt kiharcolni. Aby Gaye duplája zárta a második negyedet, így 20 perc után 47-37-es állást rögzíthettünk. A nagyszünetben a statisztikát szemlélve azt láthattuk, hogy Határ és Gaye 10-10 egységnél járt. Lengyel oldalról Morgan Bertsch 13 pontját kell kiemelni. A második 10 percben a 18 mezőnykísérletéből 12 sikeres volt a Sopronnak. Ezt sikerült továbbvinni a harmadik szakasz elején is. Határ Bernadett, Varga Alíz és Fegyverneky Zsófia révén 55-40-nél már 15 ponttal járt előrébb a magyar bajnok.

 

képek forrása: euroleague women

Legnépszerűbb cikkek