| 2020. június. 5. | 1 perc olvasás

Ismét Sopron Pajzs

Már megkezdődött a regisztráció a Sopron Pajzs akadály- és terepfutó versenyre, amit idén már másodszor tartanak meg augusztus 15-én.

Újdonság, hogy idén az akadályfutók és a terepfutók is külön pályán indulhatnak. Az előbbi megmérettetésre jelentkezőknek egy 12 km-es pályát kell teljesíteni, amin 21 akadályt helyeznek majd el a szervezők, a terepen indulókra pedig 12,3 km vár 360 méter szintemelkedéssel.
– A tavalyi év bebizonyította, hogy bárki lefuthatja ezeket a távokat, persze egy kis felkészülés nem árt előtte – mondta Neumayer Gábor. A főszervező hozzátette: tavaly a legfiatalabb résztvevő, aki végigment a pályán, még általános iskolás volt, de Magyarország legidősebb akadályfutója, a 71 éves Lui is teljesítette a távot.

Elmas Hassan, a másik főszervező kiemelte: akik június 14-ig regisztrálnak a megmérettetésre a sportélményen túl még jótékonykodnak is, hiszen a nevezési díj felét a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány számára utalják át a rendezők.
A szervezők természetesen követik a járvány okozta helyzetet és ha szükséges, elnapolják a rendezvényt, de azt biztosan állítják, hogy mindenképpen megtartják a versenyt.

A futásról további információkat a Sopron Pajzs facebook-oldalon lehet olvasni és ugyanitt lehet online nevezni is.

Legnépszerűbb cikkek