| 2019. március. 20. | 3 perc olvasás

Ismét Sopronban lesz a Final Four!

Ismét Sopron rendezheti meg a Női Kosárlabda Euroliga négyes döntőjét. Az erről szóló megállapodást Kamil Novak, a Fiba európai szekciójának igazgatója és Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára írta alá. A 2019-es Final Fourban a Sopron Basket mellett a cseh USK Praha, az orosz Kurszk és a szintén orosz címvédő Jekatyerinburg lép majd pályára.


fotó: Griechisch Tamás

Nem csak a Sopron Basket tért vissza a Final4-ba, hanem a Final4 is visszatért Sopronba. Számomra ez egyet jelent azzal, hogy nincs lehetetlen! - mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. - "Köszönöm a magyar kormánynak, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának, dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselőnek és a kosárlabda szövetségnek, akik lehetővé tették számunkra, hogy mindez megtörténhessen."


fotó: Griechisch Tamás

A 2018-as rendezés után idén is a magyar kormány, a soproni önkormányzat és a hazai kosárlabda szövetség támogatásával valósulhat meg a három napos rendezvénysorozat - emelte ki Sopron polgármestere. Dr. Fodor Tamás köszönetét fejezte ki és gratulált a Sopron Basket női kosárlabda csapatának a kitűnő szereplésért. Hozzátette, a sikeres megrendezéshez jó szívvel nyújt támogatást, annál is inkább, mert a csapat ismét a legjobb négy között van. Ezzel a teljesítménnyel évek óta méltó módon öregbítik a város és Magyarország jó hírét.


fotó: Griechisch Tamás

Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége közleményt adott ki a sikeres pályázat bejelentését követően:

A tavalyi Final Four rendezéséről a nemzetközi kosárlabda-szövetség is elismerően beszélt, ez is közrejátszhatott abban, hogy ismét Sopront választották a négyes döntő helyszínéül. 2018 áprilisában egy sokáig emlékezetes FINAL4-nak adott otthont Sopron városa, mely során a Sopron Basket bravúros teljesítménnyel vívta ki a szakma elismerését. Az elmúlt napokban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége intenzív egyeztetést folytatott a négyes döntő megrendezéséhez szükséges anyagi háttér megteremtése érdekében.

Ennek eredményeképpen április 12-14. között ismét Sopronban találkoznak a kontinens legjobb csapatai, hogy megvívjanak a legrangosabb európai női kosárlabda klub címért!

A pénteki elődöntőkben a Sopron Basket a címvédő UMMC Jekatyerinburggal csap össze, míg a Dinamo Kurszk a cseh ZVVZ USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkőzés és a döntő zárja április 14-én vasárnap.

A kezdési időpontokról és a jegyárakról idejében tájékoztatást fognak adni a szervezők.

"Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különböző utánpótlás tornákról, vagy a tavalyi Euroliga Final Four-ról." - mondta Kamil Novak, a FIBA Európai ügyvezető igazgatója. "Örömmel térünk vissza a 2019-es Final Four-ra, amely Magyarország Kormánya, a klub, a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos szövetségének összefogásának köszönhetően várhatóan ugyanolyan jól megrendezett esemény lesz, mint a tavalyi. A soproni egy hozzáértő és szenvedélyes közönség, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos hangulatot fognak teremteni a női kosárlabda egy újabb ünnepéhez."

"A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége örömmel segíti az újabb rendezést" – adott hangot örömének Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. - "Külön köszönet a magyar kormánynak, hogy mellénk álltak, s anyagilag is támogatták a női klubkosárlabda európai ünnepét. Magyarországon a sport stratégiai terület, egyre több rangos sporteseményt szerveznek, mert egy vendég- és sportszerető nép vagyunk. Ebbe a sorba kiválóan illeszkedik az európai kosárlabdázás egyik legrangosabb eseménye, a Női Euroliga FinalFour. Biztos vagyok benne, hogy a résztvevők ismét remekül érzik majd magunkat Sopronban, mi a Sopron Baskettel karöltve mindent megteszünk azért, hogy egy emlékezetes, sikeres tornát rendezzünk."

Legnépszerűbb cikkek