| 2020. július. 20. | 1 perc olvasás

Ismét száz alatt van az új fertőzöttek száma Ausztriában

Az utóbbi 24 órában 88-an fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az Egészségügyi Minisztérium hétfői jelentése szerint.

Már második napja száz alatt van az új fertőzöttek száma Ausztriában; szombattól vasárnapig 82 új fertőzöttet diagnosztizáltak, hattal kevesebbet, mint hétfőn. A legtöbben továbbra is Bécsben (38 fő), illetve Felső-Ausztriában (32 fő) fertőződtek meg; de Alsó-Ausztriában (7 fő), Stájerország tartományban (5 fő), Salzburg tartományban (3 fő) és Tirolban (1 fő) is történtek fertőződések.

Ausztriában eddig 19 743 ember koronavírus-tesztje lett pozitív; közülük 711-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe, míg 17 659-en időközben meggyógyultak.

Jelenleg 1373 aktív fertőzöttet, illetve beteget tartanak nyilván, közülük 112-en szorulnak kórházi kezelésre, 16-an az intenzívosztályon fekszenek.

Közben 28-ra nőtt azoknak a száma, akik az alsó-ausztriai Bécsújhelyen a pünkösdi-karizmatikus mozgalom protestáns irányzat egyik közösségében fertőződtek meg; ezen felül nyolcan vannak, akik a fertőzési gócpont kialakulása után kapták meg a fertőzést. Ugyancsak Alsó-Ausztriában egy vágóhídon is fertőzési gócpont alakult ki; itt a korábbi 30-ról 43-ra emelkedett a fertőzöttek száma, közülük 38-an dolgoznak a telepen.

Borítókép:illusztráció

Legnépszerűbb cikkek