| 2020. november. 12. | 2 perc olvasás

Ismét terítéken a home office

Életbe léptek a távmunka veszélyhelyzetre vonatkozó új szabályai!

A koronavírus járvány és az azzal összefüggő korlátozások a munkavégzés helyére is kihatással voltak és várhatóan lesznek is.
Éppen ezért ismét foglalkoznunk kell a munkavégzés - a koronavírus szempontjából - leginkább biztonságos módjával, a home office/távmunka lehetőségével. A távmunka nem egy új találmány, hiszen korábban is léteztek már ebben a formában elérhető munkakörök és az ehhez kapcsolódó szabályozás is. Az említett két munkaforma között annyi a különbség, hogy a távmunkáról előre kell rendelkezni a munkaszerződésben, míg a home office ad hoc jelleggel jelentkezik és csak meghatározott ideig tart.

„Ha valaki képes ellátni hatékonyan a munkáját otthon, akkor ez a helyes” – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a november 4-i Kormányinfón. A legutóbbi kormányülésen az ígéreteknek megfelelően valóban terítékre került a távmunka veszélyhelyzetre vonatkozó részletes szabályozásának kérdése, amelyet kormányrendeletbe (487/2020. (XI. 11.)) is foglaltak.

Bodó Sándor Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a veszélyhelyzet idején a munkáltatók és munkavállalók a munka törvénykönyvében foglaltaktól eltérően is megállapodhatnak a távmunkára vonatkozó feltételekről. Ennek értelmében a munkavégzés helye és a távmunkában töltött munkanapok száma is szabadon választható.

Fontos szempont, hogy a munkaadó nem kötelezheti folyamatos otthoni munkavégzésre a munkavállalót, de a dolgozók is igényelhetik a távmunkában történő munkavégzést, amennyiben munkakörükben ez releváns.
Otthoni munkavégzés esetén a munkáltató adómentes rezsiátalány formájában hozzájárulhat a szükséges víz, gáz, villany és internetszolgáltatás költségéhez is havonta 16 000 Ft értékben.
A munkáltató a munkavégzéshez szükséges eszközöket biztosíthatja a munkavállaló részére, de saját eszközök használata is engedélyezett.
A távmunka esetében a komforton túl a biztonságos munkakörülményeket is meg kell teremteni, amelynek feltételeiről és szabályairól a munkáltató köteles tájékoztatni a dolgozót, aki ezen ismeretek függvényében tudja kiválasztani az optimális munkavégzési helyet. A munkavállaló otthonában munkavédelmi ellenőrzésre nem kerül sor. A munkavédelemhez kapcsolódó munkahelyi balesetek kérdésköre a véleménykülönbségek miatt még tisztázatlan maradt.
Különböző adatvédelmi kérdéseket is felvet ez a különleges helyzet. Hiszen a munkaadónak joga van ellenőrizni a megfelelő munkavégzést, de nehéz meghúzni a határt az ellenőrzési szándék és a magánszféra védelme között.

Minden esetben célszerű az egyedi megállapodás részleteit, feltételeit előre letisztáznia a feleknek, hogy a későbbiekben senkit ne érhessen meglepetés.
A jelenlegi kritikus időszakban az új szabályozás segítheti a vállalkozások túlélését, ezzel védve a magyar munkahelyeket és gazdaságot.

Forrás:
https://magyarkozlony.hu/
https://www.portfolio.hu/
https://www.hrportal.hu/

Legnépszerűbb cikkek