| 2021. szeptember. 25. | 1 perc olvasás

Ismét versenynek adott otthont a Lőver Uszoda

Ismét sportolókkal telt meg a Lőver Uszoda szombaton, ahová mintegy 250 fiatal úszó érkezett a Széchy Tamás Sportiskola által szervezett tesztversenyre.

Egy újabb sportág, ezúttal az úszás kapta a főszerepet szombaton a Lőver Uszodában. A Széchy Tamás Sportiskola ugyanis mintegy 250 úszót hívott meg egy tesztversenyre, hogy megnézzék, hogyan lehet a jövőben rangos úszóversenyeket rendezni az új létesítményben. Az apró, sok esetben inkább logisztikai jellegű dolgok ugyanis épp annyira fontosak az ilyen alkalmakkor egy versenyző számára, mint maga a medence vagy az úszó fizikai és mentális állapota.


Fotó: Magasi Dávid

Kókai Zsolt, a sportiskola szakosztályvezetője elmondta, hogy elsősorban a régió csapatait fogadták, Sopronból pedig 90 versenyző indult. Hozzátette: attól függetlenül, hogy a szombati esemény egy tesztverseny, a versenyszámok első három helyezettjét éremmel jutalmazzák, ugyanis a gyermekek számára fontos a pozitív visszacsatolás, az eredményeik elismerése esetleges későbbi profi pályafutásuk érdekében.


Fotó: Magasi Dávid

A versenyzőket Magas Ádám önkormányzati képviselő köszöntötte, aki felidézte, hogy az új létesítmény a Modern városok program részeként kormányzati támogatásból valósulhatott meg. Reményét fejezte ki, hogy az uszoda a jövőben sok gyermek és felnőtt úszó számára is sportolási lehetőséget biztosít. Kiemelte, hogy a gyermekek egy olyan uszodában, mint a Lőver Uszoda, az álmaikat is elérhetik és sportáguk csúcsára juthatnak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek