| 2021. május. 12. | 1 perc olvasás

Ismét zakatol a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút

A május 22-től ismét menetrendszerűen közlekednek a vonatok a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton. Az első üzemnapon az ország egyetlen működőképes Dmot motorkocsival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Dmot 953 motorvonat
Dmot 953 motorvonat
fotó: inventkft.hu

A pünkösdi hétvégén a vonatozás mellett rengeteg érdekesség várja a látogatókat. Az üzemeltető felhívja a látogatók figyelmét arra, hogy a múzeumvasúti közlekedés során is kötelező a maszk vagy az orr és a száj takarására alkalmas egyéb textil használata. A vonaton, illetve az állomások területén a közös háztartásban élők kivételével egymástól 1,5 m távolságot kell tartani. A múzeumvasúton védettségi igazolvány megléte nem szükséges.

A részletes menetrendről ITT tájékozódhatnak.


fotó: GySEV

2018-19. évben állami támogatásból teljes körű felújításon esett át a kisvasút. A felújítás érintette  a vasúti pályát, jelzőket és az Ikva-hídat, Nagycenken a peronokat. A vasúti személykocsik és az András gőzös is megújult. A járművek állagmegóvása érdekében Nagycenk Kastély állomáson egy sátor épült, amely télen védelmet nyújt az dőjárás viszontagságai ellen.

A mozdonyskanzenben kiállított járművek új információs táblákat kaptak. Új tematikus játék- és fitneszpark került kiépítésre, interaktív tanösvény és hangos tábla is színesíti a szolgáltatási palettát. Itt valóban egy egész napot eltölthetnek a kisvasút szerelmesei!

Legnépszerűbb cikkek