| 2020. június. 28. | 1 perc olvasás

Itt a jó idő, elő a kerékpárokkal!

A járványhelyzet okozta bezártságot követően újra visszatértek a szabadba a kerékpárosok. A Superior Team Sopron idén nyáron már második biciklitáborán is túlvan. A nyári szünetben örömmel pattantak kerékpárra a diákok.

„Elsősorban 8 és 12 év közötti fiatalok körében volt népszerű az első két hetünk, de természetes a többi turnusban más élekorú gyerkőcök is érkeznek majd” – mesél tapasztalatairól Rosenmayer András, a Superior Team Sopron edzője.

A tréner elmondása szerint szüksége volt a kicsiknek a rendszeres, aktív mozgásra.
„A bezártság után dupla energiával érkeztek a gyerekek, szükségük volt már a bicajozásra, és a társaikra is.”

A táborok népszerűek a fiatalok körében. Az egy hetes közös időszak alatt, számos túraútvonalat, történelmi jelentőségű helyszínt látogatnak meg a táborozók. „Fontosnak tartom hogy a helybeli nevezetességeket megismerjék a gyermekek, de a Fertő tájon is szép számmal van látnivaló, oda is igyekszünk minden héten eljutni– tette hozzá az edző.

Napi 25-30 kilométereket is letekernek a résztvevők, de a technikai elemek, képességfejlesztés, és a játék sem marad el a programból.
 

A Superior Team Sopron Egyesület 2018 januárjában alakult meg.  A csapaton belül közös edzéseket, edzőtáborokat szerveznek, valamint már az első szezontól részt vesznek magyar és nemzetközi versenyeken.

Az egyesületnek két fő szakág van, a mountainbike és az országúti kerékpár, de szezonálisan cyclocross versenyeken is indulnak Superiorosok. Az amatőr versenyzők, bringások mellett hobby kerekesek is a csapat tagjai. 

Legnépszerűbb cikkek