| 2018. április. 18. | 1 perc olvasás

Itt a tavasz – virágba borult Sopron

A tavasz beköszöntével városszerte elkezdtek virágozni a fák, végérvényesen megérkezett a jó idő. A Sopron Holding Zrt. munkatársai is megkezdték a városban a zöldfelületek gondozását.

A tél során megrongált, kivágott fák helyére idén 126 új facsemetét ültetnek. A parkokban a kavicsolt utakat gyomlálják, ahol pedig szükségessé vált, ott pótolják a kavicsfelületet. Májusban, az egynyári virágok kiültetésével megkezdik a tavaszi virágosítási munkálatokat, amelyet meghatározott ültetési terv alapján végeznek el a zöldterület- gazdálkodás munkatársai.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A Várkerületen, a sérült gyepfelületet újrafüvesítéssel állítják helyre, sok helyen újra gyepszőnyegezik a zöldterületeket. A parkok növényzete mellett kiemelten fontos a padok és virágtartó edények, kerítések, hídkorlátok karbantartása, javítása és festése. A legfiatalabb városlakók is egyre több időt töltenek a szabadban, ezért a játszótereket is folyamatosan ellenőrzik, elvégzik a karbantartási munkákat, javítják a sérült játékeszközöket.

A virágosítási és parkfelújítási munkálatok mellett a város vizes létesítményei is újra csobognak. Városszerte számtalan szökőkút, vízi játék, gyönyörködteti az arra sétálókat, az ivókutaknál pedig bárki felfrissítheti magát a melegben.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt
Címkék: virág

Legnépszerűbb cikkek