| 2021. március. 31. | 1 perc olvasás

Ittas sofőrrel szemben intézkedtek a soproni rendőrök

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és nyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Az egyenruhások 298 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során két járművezető esetében jelzett pozitív értéket a műszer. A szolgálatot ellátó állomány összesen öt embert fogott el, közülük két férfivel szemben körözés volt érvényben.

A rendőrök Farádon, a Szondy utcában intézkedtek egy 26 éves helybéli lakossal szemben 2021. március 30-án 8 óra 55 perckor, illetve Sopronban, a Lackner Kristóf utcában ugyenezen a napon 19 óra 20 perckor egy 23 éves soproni lakossal szemben, amelynek során megállapítást nyert, hogy őket a Csornai, illetve a Soproni Rendőrkapitányság körözi. A járőrök a két férfit elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították.

A soproni járőrök a Ferenczy János utca és a Dózsa György utca kereszteződésében ellenőrizték egy tehergépjármű vezetőjét 2021. március 30-án 11 óra 20 perckor. Az intézkedés során vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdelében a helyi rendőrkapitányságra előállították.

A kapuvári járőrök Szárföldön a Honvéd utcában igazoltattak két – személygépkocsival közlekedő – férfit 2021. március 30-án 2 óra 10 perckor. Az intézkedés során az egyenruhások átvizsgálták a járművet, amelynek eredményeként a műszerfal hamutartójában egy kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak. A rendőrök a sofőrt és utasát előállították a kapuvári rendőrkapitányságra. A velük szemben alkalmazott drogteszt mindkét férfi esetében pozitív értéket mutatott, ezért a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 85-ös számú főúton, Ikrény térségében, 2021. március 30-án 5 óra 50 perckor. Egy 48 éves szlovén férfi közlekedett járműszerelvényével Ikrény felől, az 1-es számú főút irányába, amikor az út melletti területről – féktávolságon belül – egy vaddisznó futott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A gépjárművezető a balesetben nem sérült meg, azonban az elgázolt vad a helyszínen elpusztult. A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Borítókép; illusztráció 

Legnépszerűbb cikkek