| 2021. november. 11. | 1 perc olvasás

Ittasan bántotta édesanyját, láncfűrésszel fenyegette a szomszédot

Vádemelés a 25 éves férfi ellen, aki ittas állapotban bántalmazta édesanyját, majd a hölgy segítségére siető szomszédot bekapcsolt láncfűrésszel fenyegette.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 25 éves férfi egy Csorna melletti településen élt édesanyjával. 2021 tavaszán a terhelt erősen ittas állapotban érkezett haza, döngetni kezdte a kaput, majd a zajra kijövő 56 éves édesanyját kétszer ököllel arcon ütötte, aki ettől nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A hölgy félemében a szomszédhoz menekült, aki hívta is a rendőrséget. A terhelt eközben bement a házukba, ahonnan egy láncfűrésszel jött ki, amit beindítva azzal fenyegetőzött. A bekapcsolt láncfűrészt a kerítésen keresztül be is emelte a szomszédhoz, miközben a gázkart húzta. A terhelt ezután a fűrészt letette, és a kerítésen keresztül bemászott a szomszédhoz, aki azonban kitessékelte az udvarról.

A korábban már büntetett vádlott ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság, könnyű testi sértés, magánlaksértés és minősített zaklatás miatt emelt vádat. Vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Csornai Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Legnépszerűbb cikkek