| 2021. december. 13. | 1 perc olvasás

Ittasan ültek a volán mögé

A rendőrök Győr-Moson-Sopron megye útjain az elmúlt 24 órában 795 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amelynek során öt esetben jelzett pozitív eredményt a műszer.

A soproni rendőrök intézkedtek egy 28 éves helyi férfivel szemben, aki 2021. december 12-én hajnalban egy Sopronban tartott esküvői mulatságról történő távozásakor személygépkocsijával – a lakodalom helyszínén lévő parkolóban – két járművet is megrongált, majd a helyszínt elhagyta. A későbbiek során a férfi a rendezvényre gyalogosan visszaérkezett, amikor az egyenruhások nála alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely pozitív értéket mutatott.

Egy személygépkocsival közlekedő 44 éves soproni férfit ellenőriztek a járőrök 2021. december 12-én 5 óra 42 perckor Sopronban, a Teleki Pál úton. A rendőrök alkoholszondás ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott.

Az ittas sofőrökkel szemben az illetékes rendőrkapitányságok büntetőeljárást indítottak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Borítókép; police.hu 

Legnépszerűbb cikkek