| 2022. szeptember. 12. | 1 perc olvasás

Ittasan vezetett hamis rendszámmal

Többszörösen is szabálytalankodott az a fertőhomoki lakos, akit vasárnap igazoltattak a rendőrök.

A fertőparti úton közlekedett autójával 2022. szeptember 11-én egy fertőhomoki férfi, akit a Soproni Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés alá vontak.

Nemcsak a szonda mutatott pozitív értéket a sofőrnél, hanem a gépjármű forgalmi engedélyét sem tudta a helyszínen átadni. Ezért az autón lévő forgalmi rendszám alapján a rendőrök ellenőrizték a gépjárművet az országos járműnyilvántartásban, amelynek során kiderült, hogy az egy másik autóhoz tartozik.

fotó: illusztráció 

A járőrök a gépjárművezetőt további intézkedés céljából a Soproni Rendőrkapitányságra előállították. Az ittas vezetés miatt harmincezer forint közigazgatási bírsággal és 6 büntetőponttal, míg az egyedi azonosítójellel való visszaélés miatt büntetőeljárással kellett szembesülnie. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során tett beismerő vallomásában elmondta, hogy a rendszámot a tulajdonában lévő másik gépjárműről tette át, hogy az ügyben érintett, külföldről behozottal a magyarországi forgalomba helyezéséig is tudjon közlekedni. 

fotó: illusztráció 

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!
„…hogy mindenki hazaérjen!”

Borítókép; illusztráció 
 

Legnépszerűbb cikkek