| 2020. március. 12. | 1 perc olvasás

Ittasan vezette a munkagépet

A sofőr balesetet szenvedett, súlyosan megsérült.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2020. március 11-én 6 óra 35 perckor a 85-ös számú főúton, Szárföld térségében.

A jelenlegi adatok szerint egy munkagép haladt a főúton Csorna felé, amikor a jármű sofőrje lehaladt az úttestről, és a füves útpadkán a markolójával egy fának ütközött. A szemle során a rendőrök szondát alkalmaztak az 55 éves kapuvári férfival szemben, amely pozitív értéket mutatott.

A balesetben a sofőr súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Vele szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Csornai Rendőrkapitányság.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

- Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.
- Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.
- Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!
- A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Legnépszerűbb cikkek