Ittasan vezette a teherautót, elkapták a csornai járőrök

A csornai járőrök elvették a sofőr vezetői engedélyét.

Vágon, a Nagy utcában igazoltattak 2020. december 27-én 9 óra 33 perckor a csornai járőrök egy tehergépkocsival közlekedő járművezetőt. Az intézkedés során a férfival szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt elfogták, vezetői engedélyét a helyszínen elvették, majd a rendőrkapitányságra további mintavételre előállították.

A Csornai Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétségének elkövetése miatt büntetőeljárást indítanak a sofőrrel szemben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

- Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.

 - A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

 - Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek